Hem    
Smörskolan    
Våra smörer    
Gårdsmejerimedaljen    
Recept    
Om oss    
   


Bilder på Vallmobacken

Nyheter:

Uppehåll
Vi har nu ett uppehåll i smörtillverkningen i väntan
på att vår nya lokal ska bli
färdig.

Äldre nyheter:

Stjärnor
Bråda dagar eftersom vi levererar smör både till inspelningen av Stjärnorna på slottet och Änglagård 3.

London
Otroliga restaurangen Texture i London har lagt första beställningen.

Roligt citat
Jean-Georges Vongerichten (han har 18 resaturanger över hela världen) var i Sverige och smakade vårt Jungfrusmör:

'...det bästa smöret jag smakat...utanför Frankrike.'

noma
Vårt specialsmör, Jungfrusmör, finns nu på noma!

Se bild på Jungfrusmör.

Eko
Vi kommer från och med nu (3/5) gå över till ekologisk grädde tack vare våra nya leverantörer Hjordnära mejeri. Fantastiskt kul att kunna säga Vallmobackens ekologiska smör!!

Två stjärnor
Restaurang frantzén/lindeberg har fått två stjärnor i Guide Michelin och vi är så stolta att få vara leverantör åt dem!

Björn Frantzén har en sällsynt kunskap och passion för smör och har inspirerat/sporrat oss att skapa ett riktigt bra smör åt dem.
Deras hemsida.

minismör
En härligt krävande kund
vill ha smör i pyramidform.
Vi gör dem för hand med
våra skotska händer.

Mejeriets nya medarbetare Jennifer och Clarissa:
Vallmobackens Jennifer och Clarissa
Mer bilder här.

Vallmobackens Gårdsmejerimedalj

Detta pris ger vi till den person eller restaurang som främjat det svenska småskaliga mathantverket. OBS att våra pristagare inte behöver bära vår
logga på sin kockrock :)

 

Gårdsmejerimedaljen 2011 - Årets restaurang

Priset går till restaurang Fond med följande motivering:

Restaurang Fond har längre än de flesta uppskattat de mindre
mathantverkarnas produkter. Det speciella stöd och den förståelse som
Fond har givit Vallmobackens smöreri har varit av oerhörd betydelse.

Kärleken till smör är stor hos Restaurang Fond

Anställda på Fond är härmed medlemmar av Köksbordsakademien och har
därmed alltid en sängplats och ett mål mat hos
Vallmobackens smöreri.

 

Gårdsmejerimedaljen 2011 - Internationella priset

Priset går till Victor Wågman (souschef noma) med följande motivering:

Victor Wågman has greatly contributed to promoting
swedish artisan producers to the international arena. We
especially appreciate his love for good butter and his
tremendous ability to work under pressure.

Victor Wågman is now member of the Kitchen Table Academy and will always have a bed and a meal available at the Vallmobacken butter dairy.

 

Gårdsmejerimedaljen 2010 - Årets kökschef

Årets kökschef blir detta år Björn Frantzén på restaurang frantzén/lindeberg. Vår akademi (Patrik och Zandra) ger Björn gårdsmejerimedaljen därför att han har modet, tålamodet och den goda smaken att handla råvaror från små leverantörer. Med Björn som kund känner man sig delaktig vilket leder till att resultatet blir förstklassigt.