Välkommen till
Vallmobackens smöreri!

Vi tillverkar äkta smör gjort med kärlek på syrad grädde, för att få den där smöriga smaken - precis som förr.

Vanligt smör görs på några sekunder i en så kallad smörkanon. Vallmobackens smör tillverkas långsamt i en riktig smörkärna. Då bevarar vi smak och doft.

Vårt smör smakar väldigt gott. Det börjar med en angenäm, uppigande syrlighet för att sedan blomma ut i en lång, fyllig smörsmak.

Roligt är att smör introducerades i Frankrike av vikingarna och att Sverige var det största exportlandet av smör på 1800-talet samt att det redan på 1300-talet exporterades smör från Sverige.

Jean-Georges Vongerichten (han har 18 resaturanger över hela världen) var i Sverige och smakade vårt Jungfrusmör:

...det bästa smöret jag smakat...utanför Frankrike.

Vi kommer från och med nu (3/5) gå över till ekologisk grädde tack vare våra nya leverantörer Hjordnära mejeri. Fantastiskt kul att kunna säga Vallmobackens ekologiska smör!!

Vallmobackens Linderödssvin Jennifer och Clarissa som är ena riktiga bökfröknar och vars farfar är den berömde galten Sune. De har till uppgift i mejeriet att äta upp all överbliven kärnmjölk. De har fattat det som många stjärnkockar inte har - kärnmjölk är jättegott. Linderödssvin är en gammal svensk lantras som det bara finns cirka 200 av i hela Sverige.

Föreningen Landtsvinet